logo transparend vojvodina uzivo

Fiat planira veliki povratak: 500e stiže i u benzinskoj verziji

U Stellantisu nisu zadovoljni trenutnim prodajnim brojkama Fiata 500e, pa je uvođenje benzinske verzije viđeno kao prilika za revitalizaciju prodaje i povećanje kapaciteta fabrike u Italiji

Fiat 500e, poznat kao električni automobil, uskoro će dobiti benzinsku verziju sa blagim hibridnim pogonskim sklopom. Izvršni direktor Stellantisa, Karlos Tavares, mogao bi uskoro da objavi ovu značajnu promenu, prema izveštajima Automotive News Europe.

Fiatovi dobavljači su potvrdili da su primili zahteve za povećanje proizvodnje modela 500 sa dva pogonska sklopa na 200.000 primeraka godišnje. Ova promena će omogućiti dodavanje 125.000 benzinskih modela uz postojeće električne verzije.

Vest o ovoj potencijalnoj konverziji prvi je objavio dnevni list Il Corriere della Sera. Prema njihovim informacijama, novi cilj proizvodnje uključuje i povećanje broja benzinskih modela. Od januara do aprila ove godine, Fiat je prodao 12.288 primeraka modela 500e u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA-e, što je pad u poređenju sa 17.363 prodatih jedinica u istom periodu prošle godine, prema podacima Dataforcea.

U Stellantisu nisu zadovoljni trenutnim prodajnim brojkama Fiata 500e, pa je uvođenje benzinske verzije viđeno kao prilika za revitalizaciju prodaje i povećanje kapaciteta fabrike u Italiji. Odluka o uvođenju benzinske verzije mogla bi značajno da poboljša proizvodnju i smanji upotrebu privremenih otkaza u fabrici Mirafiori, koji su korišćeni od marta do maja ove godine.

Stari model Fiat 500 neće biti homologiran za nove propise o bezbednosti i kibernetičkoj bezbednosti, ali će se nastaviti prodavati u Africi i na Bliskom istoku, gde će se sastavljati u Alžiru. Nova verzija Fiata 500, uključujući i benzinsku verziju, pruža novu nadu za povećanje prodaje i jačanje prisustva na tržištu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.