Feng Šui otkriva: Zašto je postavljanje kreveta ispod prozora loša ideja

Kvalitetan san je od suštinskog značaja za očuvanje opšteg zdravlja, bez obzira na to da li uređujete svoj dom po principima Feng Šui ili ne.

Noću, naše telo se regeneriše i priprema za novi dan. Zato je od presudne važnosti da vam krevet pruži optimalnu podršku za dobar san. Kvalitetno uzglavlje i udobnost, zajedno sa stabilnim okvirima, predstavljaju bitne smernice koje podržava Feng Šui.

Pored adekvatnog uzglavlja, postavka kreveta takođe igra ključnu ulogu. Preporučuje se da krevet bude postavljen uz čvrst zid, a nikako ispod prozora. Spavanje ispod prozora slabi vašu ličnu energiju tokom vremena, budući da vam nedostaje adekvatna podrška i zaštita. U slučaju da zbog rasporeda prostora ne postoji druga opcija osim postavljanja kreveta ispod prozora, postoji nekoliko jednostavnih rešenja koja mogu ublažiti ovaj efekat.

Ako želite da osigurate pozitivan Feng Šui za vašu spavaću sobu, izbegavajte postavljanje jastuka ili uzglavlja direktno ispod, paralelno ili prekoputa prozora. Ovako postavljen krevet može uzrokovati praktične smetnje poput buke, zagađenja iz okoline i prekomerne svetlosti, što sve može poremetiti kvalitet sna.

Idealno bi bilo da je uzglavlje vašeg kreveta okrenuto prema zidu, udaljeno od prozora i vrata. Takođe, trebalo bi izbegavati da krevet bude postavljen u liniji sa ulaznim vratima spavaće sobe. U slučaju da je postavljanje kreveta ispod prozora neizbežno, tamne zavese i stabilno uzglavlje mogu znatno umanjiti negativan uticaj Feng Šui disbalansa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.