Februar u vršačkom Pozorištu u znaku kapitalnih radova

VRŠAC – Februarski repertoar u Narodnom pozorištu „Sterija“ prilagođen je radovima na krovu i unutrašnjosti zgrade, ali se paralelno sa tim ubrzano priprema i program za mart i nastavak pozorišne sezone.

Do kraja februara biće realizovana dva gostovanja i to u Kulturnom centru Alibunar, na čijoj će sceni danas, 23. februara, sa početkom u 19 časova biti izvedena najnovija predstava vršačkog teatra – Sterijina komedija „Simpatija i antipatija“ u režiji Aleksandre Urošević, dok će u subotu 24. februara na sceni Kulturnog centra Pančevo biti izvedena predstava za decu Marine Milivojević Mađarev „Kamena srca“ u režiji Bojane Ivanov Đorđević.

Dok se radovi na zameni krova odvijaju planiranom dinamikom i u skladu sa vremenskim uslovima, u unutrašnjosti pozorišne zgrade radi se na reparaciji velike scene na kojoj se završava sa šlajfovanjem i pripremama za završno farbanje koje će doprineti njenoj dugoročnijoj zaštiti.

Takođe se radi i na izmenama prostorne organizacije unutrašnjosti zgrade, pa su takođe započeti radovi na renoviranju prostora u kome će biti otvorena nova kamerna scena u okviru Narodnog pozorišta „Sterija“ koja će se zvati „Kibicfenster kod Sterije“.

Ova scena će svečano biti otvorena 27. marta povodom Svetskog dana pozorišta uz novu vršačku premijeru, a publika će tim povodom biti blagovremeno obaveštena i pozvana. Za tu priliku se priprema duodrama Radomira Putnika „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“ u režiji Snežane Udicki. Što se plana i programa za nastavak pozorišne sezone tiče, počele su pripreme za veliku predstavu Vladimira Lazića „Koštana“ prema tekstu Bore Stankovića u okviru projekta „100 godina Koštane“, a prve pripremne radionice već su realizovane.

Svi navedeni radovi i projekti ostvaruju se pod pokroviteljstvom Grada Vršca i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, ali i uz podršku brojnih sponzora i prijatelja Narodnog pozorišta „Sterija“.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.