Ukusnoj čorbi od povrća niko ne može da odoli! Pored toga što obiluju vitaminima, one su vrlo ukusne
Lagana i ukusna, idealan je za letnji ručak kada su napolju ogromne vrućine. Poslužite sa parčetom hleba i salatom i eto zdravog obroka očas posla.
Ne sprema se teško i ne zahteva puno prljavog posuđa.
Sastojci:
3 šargarepe
2 mlada crna luka
3 mlada bela luka
2 tikvice
1 paradajz
1 l bujon od povrća
120 g pavlake
mirođija
Priprema:
Narendajte šargarepu, pa je propržite 2 minuta i posolite.Dodajte sitno seckani crni luk i beli luk i propržite 5 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte tikvice isečene na kockice i ostavite 5 minuta.Sipajte bujon i sve kuvajte još 5 minuta, pa dodajte seckani paradajz.Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri.Na kraju dodajte mirođiju i pobiberite.Ostavite da se supa ohladi 5 minuta.Dodajte pavlaku, prvo u nju dodajte malo supe, dobro promešajte i dodajte u supu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.