Fantastičan nastup Trkulje i „Blaknopolisa“, publika uz ovacije ispratila umetnika (VIDEO)

NOVI SAD – Ambasadori etno zvuka Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“ održali su koncert u Gradskoj koncertnoj dvorani i oduševili Novosađane. Kako je izgledao njihov nastup pogledajte u videu:

Ubedljiv početak koncerta obeležili su prvi tonovi pesme „Voda“, a potom su i zasvirale žice drugih instrumenata i one dobro poznate glasne žice vokalnog instrumentaliste.

Iako modernizovan, etno zvuk čini onu bazičnu nit Trkuljinog izvođenja koja je obuzimala srca, izazivala one najtananije emocije i po koju suzu publike.

Foto: Gradske info

Čini se kako je „Balkanopolis“ uspešno dočarao tople i nežne reči tradicionalnih pesama vraćajući publiku u „vremensku kapsulu“ i periode detinjstva kada su u krilu svojih baba i deda slušali priče i uspavljivali se.

Foto: Gradske info

Sa svojim ekscentrčnim frizurama i epski motivisanim kostimima koji su nerazdvojiv deo energičnog nastupa, maestralno izvođenje Slobodana Trkulje na preko 15 instrumenata izazvalo je oduševljenje kod publike i koncert za pamćenje.

Neki su uživali u muzici sedeći, a neki su odslušali koncert na nogama, a sudeći po reakcijama jedno je sigurno, razmena energije je postojala i niko nije ostao ravnodušan.

Foto: Gradske info

Sa svojim jedinstvenim „Balkanopolis“ sastavom, Trkulja oplemenjuje globalnu muzičku scenu unoseći moderan zvuk u tradicionalnu srpsku i balkansku muziku, čineći ga popularnim umetnikom i inovatorom zvučnih tradicija.

Priznat je i rado slušan od strane publike, a podjednako hvaljen i od svetske kritike koja ga svrstava u red umetnika, koji je tradicionalni zvuk Balkana proneo kao novi muzički talas.

Upravo ovakvi nastupi koji spajaju zvuke kavala, frula, gajdi, električne gitare, bubnjeva i drugih tradicionalnih i modernih instrumenata, ostavljaju publiku bez daha sa željom da ovakvo iskustvo još jednom ponove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.