Evo šta poraz Danila Medvedeva u osmini finala Rima znači za Novaka Đokovića i ATP listu

Najbolji ruski teniser, Danil Medvedev doživeo je danas težak udarac u osmini finala ATP Mastersa u Rimu, pošto je poražen od Tomija Pola iz SAD u dva seta (1:6, 4:6) zbog čega će izgubiti ogroman broj bodova na ATP listi.

Naime, Mevedev je prošle godine osvojio pehar u Rimu i osvojio 1.000 bodova, a ove sezone uspeo je da odbrani samo 100 poena, što znači da će izgubiti čak 900 bodova na ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak ujutru!

Sa ovakvim presekom, Danil Medvedev se zaustavlja na 6.285 bodova i trenutno je četvrti na ATP listi, a mogao bi da padne i na peto mesto, ako Aleksander Zverev bude osvojio titulu u italijanskoj prestonici.

I naš Novak Đoković će izgubiti 130 bodova na ATP listi posle poraza od Alehandra Tabila iz Čilea, tako da će imati 9.860 bodova u ponedeljak i zadržaće se na prvom mestu na ATP listi pred Rolan Garos, što znači da će tamo biti prvi nosilac. Imaće čak 3.565 bodova više od ruskog tenisera.

Drugoplasirani će biti Janik Siner iz Italije sa 8.770 bodova (1.090 manje od Novaka), a trećeplasirani Karlos Alkaraz sa 7.300 bodova (2.560 manje od Đokovića).

I pored toga, Medvedev bi mogao mnogo da profitira na Rolan Garosu ove godine, jer je prošle sezone ispao već u prvom kolu od Tijaga Sejbota Vajlda, tako da bi mogao da osvoji sve do 2.000 bodova.

Naš Novak brani svih 2.000 bodova u Parizu, tako da se nadamo da će ponovo doći do titule i odbraniti sve bodove. Paralelno ćemo morati da pratimo i rezultate Janika Sinera, jer Italijan brani samo drugu rundu od prošle godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.