Evo šta možete uzeti iz hotelske sobe bez posledica

U nedavnoj anketi istraživačke firme OnePoll u ime Expedije 70% Nemaca izjavilo je da su neke stvari poneli kući iz hotela. Na prvom su mestu proizvodi za ličnu higijenu poput šampona i regeneratora koji završe u koferima 56% ispitanih, prenosi Fenix Magazin.

Popularne su i koverte i hemijske olovke (23%). Papuče su na trećem mestu sa 18%, ispred čaja i kafe na četvrtom mestu (17%). Nešto manje traženi su ogrtači (14%), šoljice (6%), ukrasi (4%), prekrivači (3%) i kuvala za vodu (2%).

Je li ti zapravo dopušteno?

Pravno gledajući, ne smete ništa poneti sa sobom iz hotelske sobe. Takođe ni gelove za tuširanje i sapune, kao i šampone i kreme. Strogo govoreći, sve je to deo hotelskih sadržaja i namenjeno je za korištenje tokom vašeg boravka. U praksi većina hotela na to zažmiri. Nakon što su artikli već iskorišteni, oni se ionako moraju baciti. Dakle, ovde nema problema.

Slična je situacija i sa papučama. Hotel ih ne može ponovo koristiti iz higijenskih razloga, tako da ih možete lako poneti kući. Neki hoteli nude i razglednice – kao pozdrav kući ili kao lepi podsetnik. Takođe ih možete uzeti bez posledica, prenosi Avaz.

Minibar se naplaćuje

Možete bez oklevanja konzumirati ako se na noćnom ormariću ili jastuku nalaze čokoladice ili jabuka na radnom stolu u vašoj hotelskoj sobi. Ali ako su voće i grickalice u korpi sa raznim drugim vrećicama i poslasticama, možete pretpostaviti da je to dio minibara. I to se naplaćuje.

Jasno je i nedvosmisleno kod većih stvari i predmeta koji se stavljaju na raspolaganje i drugim gostima – poput ogrtača, vešalica, peškira, jastuka, suncobrana.

Ako to uzmete sa sobom, tada možete biti kažnjeni. To čak može dovesti do prijave. Naravno, knjige, pribor za jelo, posuđe i pribor za dom takođe su apsolutno zabranjeni za poneti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: