logo transparend vojvodina uzivo

Evo kada i kako bi trebalo da se nosi crna boja tokom leta: Ovo su najčešće greške pri kombinovanju, zbog kojih izgledate neskladno i monotono

Pojedine boje, poput crne se smatraju nijansama za neke hladnije dane. Međutim, ima onih koji vole da je nose čak i kada napolju prži sunce.

Iako crna boja važi za jednu od onih boja koja leti ne bi trebalo da se nosi, stvarnost je malo drugačija. Uostalom, ko je pa izmislio to pravilo da boju koju volimo možemo da nosimo samo tokom određenog perioda godine.

Kada je reč o odeći crne boje tokom letnjih dana, ključni su pre svega materijali, koji osiguravaju da ostanete „hladni“ čak i pri visokim temperaturama, te i da se odeća prijatno oseća na koži. Od velikog značaja su i modeli, pa prozračne maksi haljine, čipkasti topovi, kratke pantalone ili prozirni crni topovi su popularne opcije u crnoj boji.

U kombinaciji sa šarenim dodacima ili akcentima, kao i igranjem s teksturama i različitim materijalima, crna može dati stilski i moderan utisak čak i leti.

Eksperimentišite sa različitim teksturama kako bi svom izgledu dodali dubinu i dimenziju. Na primer, kombinujte lagani, prozirni top s crnim farmericama ili obucite čipkastu haljinu.

Poigravanje različitim materijalima učiniće vašu kombinaciju zanimljivijom i daće joj dimenziju.

Kako bi svom crnom autfitu dali svež i letnji štih, možete da ga kombinujete sa šarenim elementima. Obucite crnu haljinu bez rukava i kombinujte je sa svetlim sandalama i šarenom torbom preko ramena.

Takođe koristite prozirnost crnih tkanina za stvaranje zanimljivih efekata slojevitosti. Na primer, lagani prozirni top obucite preko bikinija ili kombinujte prozračnu čipkastu haljinu s tankim kardiganom.

Greške u kombinovanju crne boje tokom leta
Crna odeća zapravo može da privuče više sunčevih zraka i da apsorbuje toplotu. Tamne boje, uključujući crnu, apsorbuju više svetlosne energije nego svetle boje.

Zato se može dogoditi da crna odeća postane toplija na suncu od svetle ili odeće pastelnih boja.

Preteški materijali

Stilska greška kada se nosi crno leti je odabir teških materijala poput kože ili baršuna.

Ti materijali mogu da budu neudobni i nezgodni na vrućini. Važno je preferirati lagane i prozračne materijale.

Potpuno crno
Još jedna stilska greška je nošenje potpuno crne odeće bez dodavanja akcenta u boji ili kontrasta.

To se brzo može činiti monotonim i preplaviti letnji izgled. Kako bi osvežili odeću, poigrajte se sa šarenim dodacima ili svetlim elementima kako bi dodala živost izgledu.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.