Erdevik: “U zagrljaju kulena i vina” (VIDEO)

ERDEVIK – Sremska kulenijada se održava pod sloganom “U zagrljaju kulena i vina”, a ove godine okupila je više od dve stotine izlagača – proizvođača suhomesnatih proizvoda, vinara, proizvođača sira, slatkih delikatesa i drugih proizvoda domaće radinosti.

Pogledajte u videu gde se mogu probati najbolji proizvodi iz Srema:

 

 

Erdevik je i ove godine bio domaćin velike gastronomske manifestacije, 24. po redu, Sremske kulenijade. Organizatori manifestacije bili su Opština Šid, Turistička organizacija Šid, Mesna zajenica Erdevik, Privredna komora – RPK Sremska Mitrovica i KOC Šid.

Foto: Vojvodina uživo

Već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji su na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznali tradiciju, kulturu i život u Sremu. Manifestaciju poseti preko 10.000 ljudi koji su u mogućnosti da obiđu brojne izlagače, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Šid.

Foto: Vojvodina uživo

I ove godine, veliki broj proizvođača autohtonog sremskog proizvoda – kulena i kvalitetnih vina sa fruškogorskog vinogorja imalo je priliku da predstavi svoje proizvode, uz prigodan celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava i etno grupa.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: