logo transparend vojvodina uzivo

,

Er Srbija u januaru prevezla za 136 odsto više putnika nego u januaru 2022.

BEOGRAD – Er Srbija je u januaru ove godine prevezla 219.216 putnika, što je povećanje od 136 odsto u poređenju sa istim mesecom 2022. godine, odnosno 20,4 procentnih poena više u odnosu na januar 2020, objavio je srpski avio-prevoznik.

To je najbolji rezultat srpske nacionalne avio-kompanije u januaru od kada posluje pod imenom Er Srbija i sedmi rekordni mesec zaredom, saopštila je Er Srbija.
„Nedavno smo objavili operativne rezultate naše kompanije za 2022. godinu, koji su pokazali značajan rast. Početak nove kalendarske godine donosi nove rekorde. Tokom januara 2023. godine prevezli smo 126.513 putnika više nego u istom mesecu 2022. godine i obavili 2.756 letova, što je povećanje od skoro 68 odsto u odnosu na januar 2022. godine. To je sedmi mesec zaredom u kojem obaramo sopstvene rekorde. Imamo razloga da verujemo da će se ovaj trend nastaviti i nadalje“, kaže direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.
Kada je reč o Zapadnoj Evropi, u januaru ove godine, najpopularnije destinacije u mreži Er Srbije bile su Cirih, Pariz, Amsterdam, Beč, London i Berlin.
U regionu to su Podgorica i Tivat, a veliko je interesovanje putnika bilo i za Istanbul, kao i postojeće prekookeanske linije Njujork i Tjenđin, do kojeg nacionalna avio-kompanija leti od 9. decembra 2022. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.