Er Srbija i Etihad povezuju kontinente: Na dohvat ruke 12 novih destinacija

BEOGRAD – Er Srbija (Air Serbia) i Etihad ervejz (Etihad Airways) uspostavili su strateško bilateralno kod- šer partnerstvo, zahvaljujući kojem će putnicima obe kompanije biti omogućena jednostavnija putovanja u okviru mreža nacionalnih avio- prevoznika Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Kako se navodi, kod- šer saradnja pojednostavljuje putovanja, omogućavajući putnicima da naprave samo jednu rezervaciju, lako se prijave na letove, uz dodatnu pogodnost da njihov prtljag jednostavnije stigne do krajnje destinacije i na  taj način, mreža Er Srbije postaje dostupnija putnicima Etihad ervejza, koji se sa njom povezuju preko Etihadovih linija ka Atini, Milanu, Rimu i Beču.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić rekao je da saradnjom sa Etihadom  Er Srbija proširuje domet svoje mreže, jer nudi putnicima, kako je naveo širi spektar destinacija i veću mogućnost povezivanja.

„To znači više izbora, fleksibilnosti i pogodnosti za one koji izaberu Er Srbiju za svoja putovanja. Putnici sada mogu da uživaju u putovanjima do još većeg broja destinacija, uz jednu prijavu na let za čitavo putovanje“, rekao je on.

Potpredsednik Etihada ervejza zadužen za alijanse i industrijska pitanja Jurijan Stelder rekao je da se ovim partnerstvom dalje širi njihova kod- šer mreža i omogućava putnicima lakši pristup do 12 turističkih i poslovnih destinacija Er Srbije, uključujući Beograd, Bukurešt, Budimpeštu, Solun, Tiranu, Skoplje i Sofiju.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo moći da poželimo dobrodošlicu putnicima Er Srbije koji putuju iz Evrope za Abu Dabi,  gde će biti u prilici da se upoznaju sa srdačnim gostoprimstvom i bogatom kulturom naše zemlje, uključujući predivne plaže, svetski poznate kulturne znamenitosti i tematske parkove, kao i pustinjske pejzaže“, naglasio je Stelder.

Kako se navodi u saopštenju nacionalnog avio- prevoznika novi kod-šer sporazum stupio je na snagu 30. januara, a važi za letove od 3. februara.

Etihad ervejz i Er Srbija trenutno nemaju direktne letove između Abu Dabija i Beograda, a letovi Etihada će se povezivati sa letovima Er Srbije preko Atine, Milana, Rima i Beča, dodaje se u saopštenju.

Etihad ervejz postao je 2013. godine strateški partner Er Srbije sa manjinskim udelom u vlasništvu, ali više ne poseduje udeo, nakon što je, u novembru prošle godine, Republika Srbija preuzela 100 odsto vlasništva nad kompanijom. 

Međutim, iako je  Srbija sada jedini vlasnik Er Srbije, dve kompanije nastavile su saradnju kroz kod-šer ugovor.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.