EPS: U martu struju uštedelo 54% domaćinstava

BEOGRAD – Popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo je 1,8 miliona ili 54% domaćinstava. Mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).
Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za tih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara.
Najveći popust, od 40%, EPS je odobrio za 24,7% domaćinstava, odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30% električne energije nego u istom mesecu u prethodne dve godine.
Za 12,4% korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je manji za 20%.
Popust na računu za energiju od 25% imalo je 6,2% domaćinstava, za 5,6% korisnika račun je umanjen za 30%, dok je popust od 35% ostvarilo pet odsto domaćinstava.
Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.
Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12%.
Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, objavio je EPS.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.