Eksperimentalno jelo sa krompirom i kukuruzom

Ako niste u prilici da izdvojite dovoljno vremena i finansija kada je u pitanju hrana, a ipak želite da isprobate nešto drugačije, kreativno i relativno zdravo, možda je ovo nešto što biste mogli uzeti u obzir. Namirnice koje se koriste u ovom receptu su pre svega hranljive i dostupne tokom cele godine.

Sastojci (ako spremate za više osoba):

Za glavno jelo:

  • oko 1kg mladog krompira
  • 400g smrznutog kukuruza
  • 3-4 glavice crvenog luka
  • 5-6 češnjeva belog luka
  • suncokretovo ili maslinovo ulje po potrebi
  • začini: sveža ili sušena mirođija, sveži ili sušeni peršun i vlašac po želji; himalajska so i biber

 

Za prilog salatu:

  • paradajz
  • krastavac
  • crne masline (6-7)
  • pola avokada
  • pola limuna
  • kašika maslinovog ulja
  • dve kašike pečenih bundevinih semenki
  • začini po želji – so, biber

 

Foto: pixabay/Einladung_zum_Essen

Priprema:

Mladi krompir oljuštiti, po potrebi, iseći na komade srednje veličine, skuvati u slanoj vodi i zatim procediti. Ostaviti sa strane da se malo prohlade. Crveni i beli luk prodinstati u većoj posudi na malo ulja dok luk ne poprimi zlatnu nijansu. Nakon toga dodati kukuruz i začine, te dinstati narednih 5-7 minuta. U ovom stadijumu je bitno sve vreme mešati sastojke i ako je potrebno dodati još malo ulja ili vode, zatim dodati krompir i mešati još nekoliko minuta dok se smesa i ukusi skroz ne sjedine i krompir malo zapeče.

Kada pripremate salatu, iseckajte nekoliko paradajza, krastavaca i 6-7 crnih maslina. Dodajte pola avokada isečenog na sitne kockice, začine, sok od pola limuna, maslinovo ulje i pečene bundevine semenke. Uživajte!

Pročitajte još:

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.