Ako niste u prilici da izdvojite dovoljno vremena i finansija kada je u pitanju hrana, a ipak želite da isprobate nešto drugačije, kreativno i relativno zdravo, možda je ovo nešto što biste mogli uzeti u obzir. Namirnice koje se koriste u ovom receptu su pre svega hranljive i dostupne tokom cele godine.
Sastojci (ako spremate za više osoba):
Za glavno jelo:
- oko 1kg mladog krompira
- 400g smrznutog kukuruza
- 3-4 glavice crvenog luka
- 5-6 češnjeva belog luka
- suncokretovo ili maslinovo ulje po potrebi
- začini: sveža ili sušena mirođija, sveži ili sušeni peršun i vlašac po želji; himalajska so i biber
Za prilog salatu:
- paradajz
- krastavac
- crne masline (6-7)
- pola avokada
- pola limuna
- kašika maslinovog ulja
- dve kašike pečenih bundevinih semenki
- začini po želji – so, biber
Priprema:
Mladi krompir oljuštiti, po potrebi, iseći na komade srednje veličine, skuvati u slanoj vodi i zatim procediti. Ostaviti sa strane da se malo prohlade. Crveni i beli luk prodinstati u većoj posudi na malo ulja dok luk ne poprimi zlatnu nijansu. Nakon toga dodati kukuruz i začine, te dinstati narednih 5-7 minuta. U ovom stadijumu je bitno sve vreme mešati sastojke i ako je potrebno dodati još malo ulja ili vode, zatim dodati krompir i mešati još nekoliko minuta dok se smesa i ukusi skroz ne sjedine i krompir malo zapeče.
Kada pripremate salatu, iseckajte nekoliko paradajza, krastavaca i 6-7 crnih maslina. Dodajte pola avokada isečenog na sitne kockice, začine, sok od pola limuna, maslinovo ulje i pečene bundevine semenke. Uživajte!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.