Ekspanzija avio-saobraćaja u Srbiji: Vesić potpisao ugovor za 10 novih linija iz Kraljeva i Niša

BEOGRAD – Ministar je naglasio da je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja za još jednu godinu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić potpisao je sporazum sa Jiržijem Marekom, direktorom „Er Srbije“, za obavljanje avio-prevoza na linijama od javnog značaja sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva i „Konstantin Veliki“ u Nišu.

Vesić je naglasio da je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja za još jednu godinu. Ovo pruža sigurnost putnicima i planiranje avio-saobraćaja za narednih pet godina. Ove linije su važne za „Er Srbiju“, aerodrome i, posebno, za putnike.

Jirži Marek, generalni direktor „Er Srbije“, izrazio je zadovoljstvo što će kompanija leteti između Niša i Atine, Frankfurta, Kelna, Ljubljane, Istanbula, Tivta i Beograda, kao i između Kraljeva i Soluna, Istanbula i Tivta u naredne četiri godine. Karte za ove destinacije su već u prodaji, što će omogućiti brže i jednostavnije putovanje do popularnih destinacija u Evropi.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je značaj ovog događaja za Niš, naročito jer aerodrom „Konstantin Veliki“ služi oko dva miliona stanovnika. Ovi letovi su važni za promociju gradova, privlačenje investitora i povezivanje sa evropskim gradovima i dijasporom.

Predsednik privremenog organa grada Kraljeva Predrag Terzić naglasio je značaj ovog sporazuma za razvoj turizma i dalji razvoj grada.

Sve u svemu, ovo predstavlja značajan korak za unapređenje avio-saobraćaja i povezivanost Srbije sa evropskim destinacijama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.