logo transparend vojvodina uzivo

Ekipe „Čistoće“ i danas nastavljaju akciju suzbijanja krpelja

BEOGRAD – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i danas nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 8.30 do 12.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine- Miljakovačku šumu, Novo Skojevsko naselje, Filmski grad, Galovicu-45 Blok, Avalu-izletničke površine, i SP „Jajinci“.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.