logo transparend vojvodina uzivo

EIB Global: Još 80 miliona evra malim preduzećima u Srbiji

EIB Global, ogranak Evropske investicione banke za aktivnosti van EU, ugovorila je sa OTP bankom Srbija i OTP Lizing Srbija kreditnu liniju vrednu 80 miliona evra za mala preduzeća u Srbiji.

Sredstva će biti raspoloživa pod povoljnim uslovima velikom broju malih i srednjih preduzeća (MSP) i kompanija srednje tržišne kapitalizacije iz različitih sektora za rešavanje svojih finansijskih potreba i podršku novim investicijama tokom tekuće krize, saopštio je EIB.

Kako je navedeno, unapređenjem dugoročnog finansiranja preduzeća u Srbiji, ova kreditna linija će povećati kapacitete MSP za inovacije i rast, uz stvaranje novih prilika za zapošljavanje.

EIB navodi da je taj finansijski aranžman u skladu sa Ekonomsko-investicionim planom Evropske komisije za Zapadni Balkan, usmerenim na podsticanje održivog razvoja regiona pomoću podrške u okviru i inicijative Tima Evropa.

Grupacija EIB je do sada odobrila gotovo 5,6 milijardi evra za MSP na Zapadnom Balkanu, obezbedivši očuvanje oko 800.000 radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.