Edvards odbranio pojas odlukom sudija, ništa od povratka Usmana!

Edvards slavio na malo očekivan način

Ljubitelji borilačkih sportova, ponovo su imali priliku da uživaju u pravom spektaklu u režiji UFC organizacije, ovog puta na nešto drugačijoj lokaciji u odnosu na ono kako smo navikli – u Londonu.

“O2” Arena u engleskoj prestonici, ugostila je najbolje borce iz najjače svetske MMA promocije, a u centru pažnje bila je borba za titulu u “velter” kategoriji u muškoj konkurenciji između branioca titule Leona Edvardsa i Kamarua Usmana.

Mnogi su očekivali pet rundi rata, ali se isto tako i očekivao da je to ishod u kojem Edvards teško može da odbrani titulu. Međutim, ipak se desilo ono što je malo ko očekivao.

Veći deo prve runde protekao je bez značajnijih dešavanja, ali je onda Edvard sjajno “bacio” “midl-kik”, nakon čega se Usman zateturao. Pokušao je Usman da uzvrati obaranjem, ali je Edvards ipak uspeo da se odbrani do kraja runde.

U drugoj rundi je viđena nešto bolja situacija po Usmana, koji je uspeo da obori protivnika i zada nekoliko dobrih udaraca. Kako je vreme odmicalo, pritisak Usmana je rastao, i bilo je očigledno da će nigerijski borac nastojati da rvanjem i borbom u parteru pokuša da stvori poziciju za prekid.

 

Ipak, Edvards je tokom čitave borbe odlično branio rušenja, i uz to nekoliko puta pogađao protivnikovu glavu, što se na kraju ispostavilo kao dovoljno za pobedu i odbranu titule.

Ipak, stečeni utisak je da je pobedu mogao odneti bilo koji od dva borca. Na kraju je pojas ipak ostao u vlasništvu Leona Edvardsa, koji je većinskom odlukom sudija (48:46; 48:46; 47:47) obranio titulu u “velter” kategorij

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: