E, sad ste stvarno preterali! Jel moguće da Novakov slučaj porede sa ovakvim skandalima i zlodelima?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nestvarno je koliko je „slučaj Đoković“ otišao daleko

Dosad je bilo teških udaraca, niskih i podmuklih, kojima su se inostrani mediji trudili da najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića što više ocrne i ponize, ali je ovim poređenjem i definitivno pređena granica i najmanje objektivnosti i bilo kakvog dobrog ukusa.

Ta čast, da ponese epitet najveće gluposti izrečene tokom višednevne sage Noleta sa australijskim vlastima pripala je magazinu „ELLE“, koji je „Đokovićev slučaj“ uporedio za najvećim doping, finansijskim i seksualnim skandalima u svetu sporta.

Zaista je neverovatno da je bilo kome palo na pamet da situaciju u kojoj se našao prvi reket planete, ma koliko bilo ko mislio da ima njegove krivice u celoj priči, stavi u isti koš sa doping aferama koje su iz temelja drmale svet biciklizma (Lens Armstrong) i atletike (Ben Džonson), ili korupcionaškim skandalom u FIFA na čelu sa tadašnjim predsednikom svetske kuće fudbala Sepom Blaterom.

Još, najblaže rečeno, čudniji znak jednakosti Novakove pravne borbe sa australijskim vlasima stavljen je između prevare paraolimpijskog saveza Španije sa Igara u Sidneju 2000. godine, kada se ispostavilo da je u košarkaškom timu, koji se okitio zlatnom medaljom, čak 10 od 12 reprezentativaca nisu bili mentalno hendikepirani, kako su tvrdili, a za naredni slučaj ne postoji drugačije objašnjenje nego jadno i bedno.

Jer, staviti u isti kontekst čoveka kojem su australijske vlasti same dale vizu za ulazak u zemlju na osnovu podnete dokumentacije koju su sami Australijanci propisali, sa osuđenikom za seksualno zlostavljanje maloletnika i dečiju pornografiju ne može se drugačije okarakterisati osim kao jadno!

Naime, 2016. godine američka gimnastika se našla u jeku ogromnog skandala koje su pokrenule tamnošnje gimnastičarke, optuživši tadašnjeg lekara reprezentacije Larija Nasara za silovanje i seksualni napad. Fizioterapeut je bio optužen za zlostavljanje 265 devojaka (u vreme napada sve maloletne) od 1992. godine, a 2017. je osuđen na doživotnu kaznu.

Posle ovoga, poređenje Novaka sa nameštenom utakmicom francuskog fudbalskog šampionata između Valensijena i Olimpika iz Marseja 1993. godine dođe kao odmor za zdrav razum, dok o samom Noletovom problemu magazin „ELLE“, posle takstativnog, hronološkog navođenja dešavanja od Đokovićevog dolaska u Australiju, piše da je od strane klevetnika na internetu prozvan „Novak Đokovid“, te da je postao i antivaks heroj, dok se na kraju zaključuje da je posle svega Novakova reputacija pogođena…

Zaista? Posle ovakvog teksta, Novakova reputacija je pogođena? Ma, važi…

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: