logo transparend vojvodina uzivo

DZNS: 2. i 3. jula lekarski pregledi za buduće učenike srednjih stručnih škola

NOVI SAD – Prilikom upisa u stručne škole neophodno je uraditi lekarske preglede, kako bi se utvrdilo da li će željeno zanimanje deteta odgovarati njegovom zdravstvenom stanju. Ovi specijalizovani pregledi će u Novom Sadu biti organizovani  2. i 3. jula od 7 do 20 časova, a od 26. juna se zakazuju, odnosno dele se brojevi.

Iz Doma zdravlja obaveštavaju da će preliminarni rezultati biti objavljeni 2. juna.

Ukoliko buduće zanimanje podrazumeva rad na visini, neophodno je uraditi više pregleda kao što su audiometrija, EKG, pregled očnog lekara, psihologa, psihijatra… Ali, nisu svi pregledi za buduće srednjoškolce tako obimni. Za neke smerove je dovoljan pregled oftalmologa, kaže doktorka Anka Riđički iz novosadskog Doma zdravlja.

Kada je u pitanju zakazivanje, đaci ili njihovi roditelji treba da dođu u Hol Doma Zravlja na Limanu, od 26. juna, u terminu od 7 do 19 časova, i da se jave zaposlenima na šalteru Informacija. Pored blagovremenog dolaska na zakazani termin, važno je i da đaci ponesu odgovarajuću dokumentaciju, dodaje sagovornica.

Ono što svakako zanima roditelje jeste koliko novca treba izdvojiti za ovaj pregled.

Podsećamo još jednom da su zdravstveni pregledi za stručne škole obavezni, dok budući gimnazijalci nisu u obavezi da obavljaju preglede pre upisa.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.