Dve porodice iz opštine Kovačica dobile sredstva za kupovinu kuće na selu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVAČICA – Dve porodice, iz Crepaje i Debeljače, dobile su sredstva za kupovinu kuće na selu.

Predsednik opštine Kovačica Jaroslav Hrubik, porodice Liber i Petkoski – Slijepčević i Ministarstvo za brigu o selu danas su potpisali trojni ugovor o dobijanju 10.200.000 dinara za kupovinu kuće.

“Danas smo u Ministarstvu za brigu o selu potpisali dva veoma značajna ugovora, to je trojni ugovor između Ministarstva za brigu o selu, opštine Kovačica i dva mlada bračna para koji dobijaju nepovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom. Ovo je veoma značajno za nas zato što sa ovom merom zadržavamo mlade ljude da ostanu da žive na selu. Ministarstvo za brigu o selu je pokrenulo ovaj projekat, a najavljeno je da će sredstva naredne godine biti još veća”, rekao je Hrubik.

Kako svedoče mladi bračni parovi, sredstva im puno znače i pozivaju sve one koji razmišljaju da li da konkurišu da to i učine naredne godine.

Pored toga što kuća treba da bude uslovna za život, stručna komisija iz opštine Kovačica imala je obavezu da izađe na teren kako bi ustanovila da budući dom poseduje priključak za električnu energiju, priključak za sanitarnu vodu, da poseduje priključak za kanalizaciju ili da ima septičku jamu.

Predsednik opštine posle izveštaja stručnog lica potpisao je i dokument na osnovu kojeg mladi bračni parovi mogu da ostvare bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu.

Tagovi:

Pročitajte još: