Dve medalje za atletičarke „Dinama“ iz Pančeva na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

PANČEVO – Atletičarke Marija Mrkela i Sanja Marić iz AK „Dinamo“ iz Pančeva osvojile su medalje u trci na 400 metara prvog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore koje se održava u Beogradu u Atletskoj dvorani.

Marija Mrkela osvojila je srebrnu medalju rezultatom 58,80, dok je Sanja Marić bila bronzana rezultatom 58,83.

„Ne mogu biti nezadovoljan posle svih pehova u poslednje vreme, ali sam realno očekivao zlato i srebro. Ono nam je izmaklo za tri deseta dela sekunde, ali je i ovo uspeh. Svi koji se ozbiljno bave sportom ili su bili vrhunski sportisti znaju da je mnogo teže vratiti se na vrhunski nivo nego prvi put do njega stići. Marija Mrkela i Sanja Marić su prošle kroz težak period u poslednje vreme. Iz njega izlaze gotovo odlično spremne. I ostaje nam žal što je zimska sezona skoro završena, a one bi tek sada mogle napraviti odlične rezultate“, kaže njihov trener Ljupčo Cvetkoski.

Marija i Sanja ove godine imaju priliku da po prvi put učestvuju na Evropskom prvenstvu.

„Najbitnije od svega je da su nemile povrede koje su, nažalost, sastavni deo sporta iz nas. Dolazi period intenzivnih priprema i najteži deo da svakog sportistu. Ako taj period uspemo da odradimo u celosti kako smo planirali očekujemo od ovih mladih atletičarki da u letnjem delu sezone pokažu sve što svi očekuju od njih. Mene kao trenera raduje činjenica da su obe devojke svesne svojih mogućnosti, da su fokusirane na trening i uz raskošni talenat koji poseduju uspeh mora doći“, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: