Dvadeset šest porodica dobilo kuću na selu u opštini Bečej

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BEČEJ – U okviru Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu, koji je ove godine objavilo Ministarstvo za brigu o selu, 26 građana opštine Bečej dobilo je krov nad glavom.

Većina kupljenih kuća nalazi se u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, a ukupna vrednost sredstava opredeljenih po ovom konkursu iznosi 260.000 evra.

“Deset hiljada evra je vrednost kuće koja je mogla biti kupljena i ono što je bitno jeste da je u toku ove godine 26 kuća kupljeno, odnosno prodato u opštini Bečej. Mislim da je procedura bila laka, a Odeljenje za privredu stoji na usluzi svim građanima koji žele da se upuste u naš projekat zajednički sa Ministarstvom” izjavio je Dragan Tošić predsednik opštine Bečej

Isidora Stojković, nekadašnja žiteljka Vranja, zahvaljujući ovom konkursu kupila je kuću od stotinak kvadrata u Poljanicama.

“Sa kućom sam jako zadovoljna, hvala Ministarstvu i ovde predsedniku od srca”, kaže Isidora Stojković.

Kupovinom kuće na selu veličine 280 kvadrata, bračni par Danica Stepanović i Serdian Ramadani, roditelji dvoje dece i trećeg na putu, započeli su samostalan porodičan život u Bačkom Petrovom Selu.

“Živeli smo zajedno sa njegovima. Čuli smo da se otvorio konkurs u Opštini Bečej i predali smo papire. Bilo nam je teško da skupimo dokumentaciju i pošaljemo za Beograd. Kad smo čuli da je naš zahtev prihvaćen bili smo veoma radosni” navodi Danica Stepanović.

Predsednik opštine Bečej najavio je da će lokalna samouprava i naredne godine učestvovati na ovom konkursu, te pozvao građane da se uključe i da konkurišu za kupovinu kuća na selu.

Tagovi:

Pročitajte još: