Dva trofeja za Iliju Serafimovića iz Pančeva na prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema

PANČEVO – Mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović kao deo reprezentacije Srbije učestvovao je na Prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema u Nemačkoj i osvojio dva trofeja.

Nemački grad Hagen od 19. do 21. aprila bio je domaćin 17. prvenstva Evrope u rešavanju šahovskih problema. Boje Srbije branili su velemajstori Bojan Vučković, Vladimir Podinić, Miodrag Mladenović i mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović.

Pred početak takmičenja reprezentacija Srbije smatrana je favoritom iz senke za osvajanje medalje, a naši rešavači su na najbolji način opravdali očekivanja. Srbija je osvojila drugo mesto sa 239 poena, sedam manje od prvoplasirane Poljske, a 15 više od Litvanije koja je završila na trećem mestu.

 

Foto: Privatna arhiva ustupljena fotografija

 

Ovaj 19-ogodišnji Pančevac Ilija Serafimović ponovo je zablistao i sa ovog takmičenja doneo Pančevu i državi osim ekipnog srebra još jedan trofej. Sa osvojenih 74,5 poena od mogućih 90, zauzeo je 9. mesto u ukupnom plasmanu ali i zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.

Rezultatima na ovom prvenstvu popravio je rejting za više od 20 poena i došao do rekordnih 2.515 bodova čime je trenutno dostigao 16. mesto na svetskoj listi i napravio još jedan korak ka tituli velemajstora.

 

Ilija Serafimović Foto: Privatna arhiva ustupljena fotografija

Priliku za nove uspehe mladi Pančevac će imati već krajem jula kada će se u Letoniji održati 47. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.