Grilovano povrće je idealan letnji obrok, ali da bi bilo ukusno, važno je pripremiti ga na pravi način.
Najvažniji trik koji će vam omogućiti da dobijete ukusno jelo odnosi se na razdvajanje povrća koje se duže sprema. Pa tako, šargarepe, krompir, brokoli iseckajte na manje komade, a paradajz i pečurke, koji su brzo gotovi, na veće, kako bi se sve peklo ujednačeno. Druga opcija je da povrće kom je potrebno više vremena prvo skuvate, pa kad je polukuvano, rasporedite na pleh.
Drugi trik odnosi se na slaganje povrća u plehu. Rasporedite ga tako da može da “diše”, ako je nabacano i pretrpano, nešto će ostati živo, drugo će se prepeći. Pospite malo soli i obavezno ulja da se povrće ne bi osušilo na visokoj temperaturi, dodajte začine po želji i pecite u rerni na 230 stepeni.
Pročitajte još:
Zašto nas je osvojila hrono ishrana - Doručkujte kao kralj, večerajte kao siromah
Da li je moguće izgubiti kilograme ako svakodnevno jedete šunku, hleb, čokoladu? Jeste, tvrde pobornici hrono ishrane, važno je samo da jedete određene namirnice u pravo vreme. Hrono dijeta je, tvrde njeni zagovornici, najbolji režim ishrane, pogotovo ako ste gurman, jer nijedno jelo nije zabranjeno. Koncept je osmislio francuski lekar Alan Delabo koji je, osamdesetih […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.