Grilovano povrće je idealan letnji obrok, ali da bi bilo ukusno, važno je pripremiti ga na pravi način.
Najvažniji trik koji će vam omogućiti da dobijete ukusno jelo odnosi se na razdvajanje povrća koje se duže sprema. Pa tako, šargarepe, krompir, brokoli iseckajte na manje komade, a paradajz i pečurke, koji su brzo gotovi, na veće, kako bi se sve peklo ujednačeno. Druga opcija je da povrće kom je potrebno više vremena prvo skuvate, pa kad je polukuvano, rasporedite na pleh.
Drugi trik odnosi se na slaganje povrća u plehu. Rasporedite ga tako da može da “diše”, ako je nabacano i pretrpano, nešto će ostati živo, drugo će se prepeći. Pospite malo soli i obavezno ulja da se povrće ne bi osušilo na visokoj temperaturi, dodajte začine po želji i pecite u rerni na 230 stepeni.
Pročitajte još:
Trik koji će vas oduševiti: Ubacite beli luk u WC šolju i ostavite da prenoći
Učinite ovo s vremena na vreme. Osim što ima blagotvorna dejstva na naše zdravlje, beli luk se može koristiti i za dezinfekciju. Beli luk obezbeđuje impresivan broj i količinu hranljivih materija u odnosu na nizak broj kalorija, što ga čini hranljivim sastojkom. Konzumacijom belog luka u svoj organizam unosite brojne vitamine i minerale. On vas štiti […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.