BEOGRAD – Istraživači Instituta za kukuruz Zemun Polje nagrađeni prvom i trećom nagradom za prezentovane rezultate na Evropskom simpozijumu o fotohemikalijama u medicini i hrani, koji je održan u Beogradu od 7. do 9. septembra.
Učestovalo je više od 100 istraživača iz Evrope, ali i iz Kine, Pakistana, Irana, Izraela, Egipta i Brazila, a naši istraživači imali su jedno zapaženo predavanje po pozivu, navedeno je na sajtu Instituta.
Ocenom međunarodne Komisije sa ekspertizom u oblasti bioaktivnih jedinjenja, rezultati istraživača iz Instituta za kukuruz prezentovani pod naslovima „Microencapsulation of anthocyanins from blue maize and their fate during in vitro gastrointestinal digestion“ i „Small cereal grains as a source of phytochemicals“ nagrađeni su prvom i trećom nagradom.
Pročitajte još:
Tehnologija spravljanje vina od jabuka
Za spravljanje vina od jabuka potrebno je koristiti pozne sorte zbog njihove veće tehnološke vrednosti, što znači da da su ove sorte u svojoj tehnološkoj zrelosti i sadrže veću količinu šećera i kiselina nego sorte koje ranije sazrevaju. Da bi se dobilo kvalitetno vino, proces proizvodnje počinje još tokom berbe. Plodove jabuke trebalo bi koristiti […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.