logo transparend vojvodina uzivo

Dva posna ručka za trideset minuta

Na meniju, pored pomfrita, krompir-salate, grilovanog povrća i ribe, koje svi najviše vole, mogu da se nađu i jela koja se jednostavno prave, brzo su gotova i ne koštaju mnogo.
Posni bolonjeze sos za četiri osobe

Sastojci:

100 g sojinih ljuspica
500 ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica italijanske mešavine začina majčina dušica, origano, žalfija
1/4 kašičice muskatnog oraha
so, biber, ulje
1 pakovanje testenine

Priprema:

Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte odmah sa dve čaše vode. Sipajte sav paradajz sok. Začinite svime navedenim i ostavite da se krčka makar 20 minuta.

Služite sa omiljenom testeninom. Kada servirate, svaku porciju možete da prelijete sa malo maslinovog ulja da doprinese ukusu.

Posna pica sa zeljem

Sastojci:

1 testo za picu,
1/2 kg spanaća ili neke druge vrste zelja,
1 kašika kapara,
3/4 šolje crnih maslina,
1 čen belog luka,
3/4 šolje ulja,
biber,
so

Priprema:

Očišćeno i oprano zelje obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocedi u cediljki. Iz maslina izvaditi koštice i iseći na kriške. Prepolovljen beli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris. Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, začine, zelje i so, promešati, pa sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi desetak minuta. Razviti testo za picu i na njega staviti prethodno pripremljeni fil od zelja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.