Dva nova velika projekta u Kikindi: Izgradnja glavnog vodovoda i postavljanje radara kod ŽAK-ovog stadiona

KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, najavio je danas dva nova velika projekta u gradu. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji glavnog vodovoda u dužini od 465 metara, od kraja Svetosavske ulice do nove fabrike vode.

Takođe, on je najavio i postavljanje radara na novoj semaforskoj raskrsnici kod ŽAK-ovog stadiona. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je vrednost oba projekta 66 miliona dinara, Pokrajina će obezbediti preko 40 miliona, dok će Grad Kikinda uložiti 25 miliona dinara. Prema rečima prvog čoveka grada, rekonstrukcija glavnog vodovoda od fabrike vode do kraja Svetosavske ulice trebalo bi, ako sve bude u redu, da počne na jesen.

Gradonačelnik je dodao da je Vlada Vojvodine do sada u ovoj godini obezbedila oko milion evra za projekte od kapitalnog značaja za Kikindu i da očekuje da će u narednom periodu nekoliko investitora jasno definisati svoje naredne poslovne korake , što će predstavljati značajan pomak za kikindsku privredu i kompletnu infrastrukturu u gradu:

foto: Vojvodina uživo

”Ono što smo u nekom prethodnom periodu obećali našim sugrađanima, nastavljena je konstantna borba za naš grad, za podizanje kvaliteta života na viši nivo, ali i borba za dobijanje što više sredstava na osnovu projekata od izuzetne važnosti za građane i kvalitet života u Kikindi. Zahvaljujem pokrajinskoj administraciji koja je, pogotovo u poslednjih mesec dana, sve naše velike projekte prepoznala i odlučila da sufinansira. Jedan od tih projekata svakako je ”DN 500” kojim će biti rekonstruisan glavni vodovod od fabrike vode do kraja ulice Svetosavske. Podsećam da su nama već odobrena sredstva za projekat izgradnje vodovoda u gradu vredan 237 miliona dinara. Od Pokrajine ćemo dobiti 180 miliona dinara, ostatak će obezbediti Grad. Do sada je oko dve trećine vodovoda u gradu rekonstruisano, veći deo preostalog posla obuhvaćen je ovim najnovijim projektom, dok će se za preostalu petinu obezbediti sredstva za zamenu cevi i time ćemo uporedo sa izgradnjom fabrike vode imati i kompletnu rekonstruisanu vodovodnu mrežu”.

Član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije , Miroslav Dučić, istakao je da je Pokrajinski sekretarijat za saobraćaj, energetiku i građevinarstvo obezbedio deo sredstava za postavljanje radara kojim će se nadograditi postojeći sistem smart sitija i biće postavljen na nedavno završenoj semaforskoj raskrsnici na uglu ulica Miloša Velikog, Stevana Sremca i Stevana Sinđelića, kod ŽAK-ovog stadiona. Vrednost projekta je 12 miliona dinara, s tim što će Pokrajina obezbediti 4,8 miliona, dok će ostatak sufinansirati Grad:

foto: Vojvodina uživo

”Ukupna vrednost radova za oba projekta je 66 miliona dinara. Od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu obezbedićemo 36 miliona dinara za zamenu cevovoda projektom ”DN 500”, kojim će se izgraditi kompletan glavni vod od kraja Svetosavske ulice do fabrike vode. Takođe, paralelno će se graditi vod koji će predstavljati privremeno rešenje za snabdevanje vodom tokom trajanja izgradnje same fabrike”.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: