Dva nova dečija igrališta u Rumi

RUMA – Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, obišla je danas dva nova igrališta koja se nalaze u Ticanovoj ulici i u ulici Jovana Subotića.
Foto: Opština Ruma

U naselju Kudoš ima dosta porodica sa malom decom i neophodno je bilo da naši najmlađi sugrađani dobiju svoj prostor za igru, rekla je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma

“Mi smo se odlučili za ove dve lokacije gde je bila zelena površina, zapravo nemarom i zbog nesavesnih građana ovaj prostor je bio čak do te mere zapušten da su se stvarale male deponije. Odlučili smo da ovaj prostor preuredimo u dečije igralište što je i urađeno krajem prošle godine. Igrališta su rađena po svim standardima, opremljena su mobilijarom koji je prošao sve sertifikate kako bi mogao da bude licenciran i kako bi deca mogla nesmetano i bezbedno da se igraju. Urađene su gumene podloge u zoni zaštite pored svih dečijih sprava, odnosno dečijeg mobilijara kako ne bi došlo do povrede, znači po svim modernim standardima”, istakla je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Na proleće je ostalo da se prostor oplemeni zelenilom, da se poseje trava i da se posadi drveće. Pored gumene podloge, lepo urađenog betonskog dela i mobilijara, postavljene su i klupe, kante za otpatke, urađeno je osvetljenje, biće postavljena i česma, tako da prostor bude adekvatan za igranje, ali i za roditelje i starije koji ovde dolaze da odmore i uživaju i igri svojih mališana.

Foto: Opština Ruma

“U narednom periodu se očekuje završetak još dva dečija igrališta u Rumi, jedno u Vladimira Nazora, a drugo u Planinskoj ulici prema Iriškom putu. Tokom 2023. godine predviđeno je da u svakom selu, tamo gde nema, uredimo dečije igralište ili park. Najpre će se raditi park u selu Pavlovci. Tamo jeste uređen prostor za igralište sa dečijim mobilijarom, ali preostali deo parka koji je velika parcela ostaje neuređen i to bi trebalo urediti za prostor za sedenje i odmaranje”, izjavila je predsednica Ćirić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: