Đurić: Rasveta će biti upaljena 15. decembra, ove godine bez organizovanog dočeka na Trgu

Milan Đurić
NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obradovao je ljubitelje novogodišnjih praznika rekavši da će od 15. decembra grad dekorativno zasijati.

– Po preporuci Ministarstva rudarstva i energetike, lokalnim samoupravama je preporučeno da od 15. decembra do 15. januara radi dekorativna rasveta. Javno komunalno preduzeće „Stan“ je montiralo dekorativnu rasvetu i grad će je upaliti 15. decembra. Međutim, neće biti kao prethodnih godina upaljena celokupna rasveta koju grad poseduje. Razlog je svima dobro poznat – mere štednje, ne samo kod nas, već u celom svetu. Moguće je da u narednim danima stigne i neka drugačija odluka, ali ovako je za sada – istakao je Đurić.

Bez organizovanog dočeka na Trgu

Gradonačelnik je napomenuo da organizovanog dočeka na Trgu ove godine neće biti, ali će se organizovati na drugim lokacijama.

– Doček Nove godine 31. decembra biće organizovan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave , a 13. januara će biti na više lokacija u gradu. Na Trgu neće biti organizovanog dočeka – podvukao je Đurić.

Zimske službe spremne za nepovoljne vremenske uslove

Javno-komunalna preduzeća Novog Sada spremno dočekuju zimu, istakao je Đurić i dodao da sve funkcioniše u najboljem redu.

– Član gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković obišli su zimsku službu. Mehanizacija je spremna, Javno komunalna preduzeća su takođe u pripravnosti i imamo dovoljnu količinu soli (8.000 tona) – tako da ćemo spremno dočekati zimu.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: