Đurić: Grad ulaže milijardu dinara u razvoj Mišeluka (VIDEO)

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove koji se izvode u okviru 1. faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod Kovid bolnice.

Zašto?

Zbog lokacije koja je direktno povezenana sa centrom grada preko Mosta slobode i Bulevara oslobođenja.

Gradonačelnik Milan Đurić zaključio je kako je neophodno da se grad proširi i na sremsku stranu, zbog čega će se na ovom prostoru izgraditi čak 9 novih ulica. Uz njih, planirana je izgradnja još sedam kružnih tokova, nalik na ovom, pored Kovid bolnice, koji je trenutno u izgradnji.

Foto: Grad Novi Sad

– Nepunih milijardu dinara smo iz gradskog budžeta izdvojili za realizaciju ovog projekta, tačnije 972,5 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta.

Foto: Grad Novi Sad

Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar – klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle. Važno nam je i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka.

Foto: Grad Novi Sad

Radovi su počeli sredinom februara ove godine, a završetak nas očekuje u avgustu naredne godine imajući u vidu obim i složenost ovih radova – rekao je Đurić i dodao – Pre dve godine smo iz gradskog budžeta već izdvojili 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice. Sada ovim radovima faktički rešavamo dalji razvoj ovog naselja koje će u perspektivi verujem biti jedno od najlepših naselja u našem Gradu.

Foto: Grad Novi Sad

 

Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno – tehničke dokumentacije. U obilasku je bio i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, koji je rekao da je Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvma počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hiljada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, kao i da je Sindikat uvek tu za savete.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: