Ðukanovic: Kontrola izbora prepušta se opoziciji

BEOGRAD – Poslanik SNS Vladimir Ðukanović nazvao je set izbornih zakona o kojima poslanici danas raspravljaju, zakonima koji ograničavaju normalno učešće SNS i vladajuće koalicije u izbornoj kampanji.

“Ovo što mu uvodimo niko nikada nije uveo i ja mislim da nijedna vladajuća stranka u svetu ovo nije uvela, a to je da praktično mi kompletnu kontrolu izbornog procesa prepuštamo opoziciji”, rekao je Ðukanović.

On je rekao da će samo iz jednog razloga glasati za zakone jer je kaže, opozicija toliko “kukumavkala i cmizdrila da su strašni izborni uslovi, a sada im je dato sve”.

“Mi smo im sve ovo dali, a dali bi čak i više, jer smo ubeđeni da ćemo ih pobediti. Razlog je jednostavan jer imamo program i rezultate, a njih je pojela mržnja”, rekao je Ðukanović u raspravi.

On je prokomentarisao da je deo opozicije pozvao evropske posrednike, a da su ih posle oterali iako su se, kaže, kleli u njihovu demokratičnost.

“Mene čudi samo što niste uveli u zakon da opozicija ima 20 odsto prednosti”, rekao je Ðukanović.

Ðukanović je rekao da će buduća kampanja SNS biti takva kao da vam pucaju u noge, a teraju da trčite.

“Što se tiče medija, apsolutno je njihova kontrola (opozicije). Ovo je prvi put da neka vlast u potpunosti sebe eliminiše u mogućnosti da ima nekakav uticaj u izbornom procesu”, ocenio je Ðukanović.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: