logo transparend vojvodina uzivo

Drugo kolo Strongmen lige šampiona za 2023. godinu održano u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Ovog vikenda Zrenjanin je bio domaćin drugog kola Strongmen lige šampiona za 2023. godinu, specifičnog nadmetanja najjačih ljudi na planeti i demonstriranja do kojih granica snage dosežu ljudske mogućnosti.

Takmičenje je održano na platou ispred Kristalne dvorane, a Zrenjaninu je pripala čast da ove godine bude jedna od 13 svetskih destinacija na kojima će se ovi jedinstveni „snagatori“ takmičiti u 2023. godini.

Trinaest takmičara, iz isto toliko država, privuklo je na platou ispred „Kristalne dvorane“ i mnogobrojne građane.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je tom prilikom podsetio na na titulu „Evropskog grada sporta“ koju je Zrenjanin poneo 2021. godine.

„Nalazimo se na našem sportskom kompleksu, tu je Gradski stadion koji se renovira, u parku koji je takođe u rekonstrukciji, ovde je i najstarija sportska hala na Balkanu, „Zvonimir Zvonko Vujin“, a sada sa platoa ispred „Kristalne dvorane“ u svet ponovo šaljemo lepu sportsku sliku . Slali smo je ranije sa različitih sportskih događaja, ali danas smo na svetskoj mapi Strongmen lige šampiona, među trinaest zemalja, odlična organizacija događaja, nešto sasvim novo u našem gradu. Zahvaljujem se organizatorima, svima koji su pružili podršku, a posebno zrenjaninskoj publici koja dobro zna šta je  sport. Svim takmičarima i gostima želim iskrenu dobrodošlicu u Zrenjanin“, poručio je gradonačelnik Salapura.

Zrenjaninskoj publici predstavili su se Kelvin de Rujter iz Holandije, Ervin Tuts(Estonija), Peter Juhas (Mađarska), Evans Nana (Belgija), Fatih Karaca (Turska),Endrju Blek (Škotska), Gevin Bilton (Engleska), Andrea Invernici (Italija), Džonatan Koton (SAD), Damir Stroil (Bosna i Hercegovina),Jarko Metala (Finska), Hristo Muskov (Bugarska) i jedini takmičar iz Srbije, Nemanja Nemo Tasić. Uz predstavljanje svakog od takmičara, otvaranje je uveličano nastupom Plesnog kluba „Fri dens“ iz Zrenjanina.

Prva disciplina, u kojoj su zadivili sve prisutne, bila je vuča kamiona težine 15 tona na dužinu od 20 metara, zatim nošenje dva kofera od po 140 kg težine, a takmičenje se odvijalo i kroz Viking pres (podizanje buradi od 150 kilograma), Herkulesov hvat (raspeće dva džipa) i Joko nošenje s devojkama u paru, težine 400 kilograma.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.