Drecun: Kurtijeva namera bila je da isprovocira srpski narod, Kfor i Euleks nisu zaštitili građane!

On je istakao da su takvi incidenti “poslednja granica” Kurtija.

Šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas za RTS da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti namerno, zbog skupa u Beogradu, izabrao jučerašnji dan za incidente na severu KiM kako bi isprovocirao srpski narod.

– Pripreme su bile u toku mesecima unazad. Bilo je samo pitanje kada će se desiti. Upozoravao sam na to – rekao je Drecun.

On je istakao da su takvi incidenti “poslednja granica” Kurtija, jer posle prelaska te granice slede, kako kaže “opasne posledice”.

– Prva posledica je širok sukob sa srpskim narodom. Druga je prekid dijaloga, o kome je sada besmisleno govoriti – navodi Drecun i dodaje da nasilje Prištine mogu da spreče SAD i zemlje Kvinte.

Drecun je posebno istakao da Kfor i Euleks, koji su znali šta je za juče pripremano, nisu zaštitili nenaoružani srpski narod.

On naglašava da Beograd preduzima akcije i diplomatske aktivnosti koje ne bi trebalo olako shvatiti, poput podizanja borbene gotovosti jer to, kako kaže, sprečava Kurtija da krene u progon ljudi.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: