Dragana Milošević razgovarala sa gradonačelnikom Labina Valterom Glavičićem

VOJVODINA – Drugog dana održavanja Festivala umetnosti i tolerancije „Labina“ u Labinu, delegaciju Pokrajinske vlade, koju predvodi pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, ugostio je gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Pre radnog sastanka, Miloševićeva i Glavičić su učestvovali na druženju i razgovoru u okviru likovne radionice za decu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom „La Loggia“, gde su mališani pravili i oslikavali srca, kojima su uzvratili poruku ljubavi svojim vršnjacima u Novom Sadu.

Dragane Milošević je istakla da povezivanje dece iz različitih krajeva i poštovanje kulture i tradicije širenja svesti o jedinstvu jesu prave vrednosti, koje je potrebno negovati i prenositi na mlađe generacije.

Tokom susreta u Gradskoj kući Labina, ona je zahvalila domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji Festivala „Labina“, koji je, kako sagovornici smatraju, samo početak još jače i bolje saradnje.

Delegacija Pokrajinske vlade je u pratnji domaćina obišla i prostorije Saveta srpske nacionalne zajednice u Labinu, gde se Dragana Milošević upoznala sa njihovim radom i o tome razgovarala sa predsednicom Saveta Cvijom Davidović.

Današnjim događajima prisustvovao je i direktor Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ Nenad Šaponja i savetnik za medije u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Kolundžić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: