Dr Vladeta Jerotić o tome šta je danas normalno:Šta nikad ne teba da kažemo i od čega ne smemo da odustanemo

Svaki put kada nam u životu ne ide, treba se setiti reči mudrih ljudi koje nas odmah motivišu da nešto menjamo. Svaka reč dr Vladete Jerotića je topla i okrepljujuća.

Dr Vladeta Jerotić bio je čuveni psihjatar, filozof, književnik, član SANU i profesor na Pravnom i Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu. Njegove mudre reči i danas se citiraju, a većinu nas njegov glas i njegove reči teraju da se zamislimo i osetimo sreću. U jednom intervjuu ispričao je šta je danas normalno i od čega nikada ne treba da odustaneo bez obzira na našu materijalnu situaciju. Ove mudre reči isnpirisaće vas da promenite nešto u životu i potražite put do sreće.

„Ne znamo dovoljno šta je normalno. Ne treba ni pootcenjivati ni precenjivti sadašnji život. Ne treba to govoriti: ’Ovako loše nikada nije bilo’. Radi na sebi, nemoj se zapuštati. Eto, to je taj izraz. Nemoj se ni kao žena zapuštati. Dobro, reći ćete ko će to ovde sada paziti na sebe jer jedva se ishranjuješ. A ne nije to dovoljan razlog. I kada si siromašan, neguj telo, dušu i duh.“

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.