Kada je ovsena kaša na meniju, delimo se na velike ljubitelje i one koji bi ovaj doručak rado preskočili.
Pre nego što definitivno ostanete u kategoriji onih koji izbegavaju ovsenu kašu, probajte recept koji će vas sigurno oduševiti.
Ova kombinacija predstavlja idealan obrok, kako za vas, tako i za decu, koja kašu mogu konzumirati i za užinu.
Ovsena kaša sa kokosom, ananasom i čokoladom
Sastojci:
50 g ovsenih pahuljica
150 ml vode
150 ml mleka
Priprema:
Ovsene pahuljice, mleko i vodu sjedinite i ostavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi.
Sačekajte da sve proključa, pa nastavite sa kuvanjem do željene gustine.
Ako ne preferirate kravlje mleko, možete koristiti mleko soje ili u ovom slučaju kokosa.
U toku kuvanja dodajte malo kokosovog ulja i na samom kraju malo meda, naseckajte sitno ananas i na kraju izrendajte preko kaše čokoladu za kuvanje, a po želji dodajte i kokosovo brašno.
Spoj ananasa i kokosa će vas oduševiti.
Kaša će osim toga, regulisati rad creva, pa ćete biti mnogo energičniji.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.