Ukusan doručak za sve
Sastojci:
1 kg brašna
200 ml jogurta
300 ml tople vode
100 ml ulja
150 gr margarina ili putera
1 kašika šećera
1 kocka svežeg kvasca
3 jaja cela + 1 žumance (belance se koristi za premazivanje)
4 kašičice soli
Priprema
Jogurt, 100ml vode, kvasac i kašiku šećera pomešajte i ostavite da nadođe. U 1 kg brašna dodajte 3 jaja, 1 žumance, 200 ml tople vode, 100 ml ulja, so i nadošao kvasac. Umesite glatko testo i ostaviti da odstoji (da se masa duplira).
Izvadite nadošlo testo na brašnom posutu površini, pa ga podeliti na 4 jufke. Svaku jufku istanjite oklagijom na veličinu velikog pleha, margarin ili puter otopite i premažite rastanjene jufke (poslednju ne treba mazati).
Ređajte rastanjeno testo jedno preko drugog, zatim ga isecite u kocke veličine 3 x 3 cm i ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite svaku kocku umućenim belancetom i pospite susamom.
Žu-žu pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.