logo transparend vojvodina uzivo

Domen „.com“ je zauvek promenio internet

Današnji dan treba slaviti kao važan jubilej koji je obeležio početak nove ere internet poslovanja.

Današnji dan obeležava značajan jubilej za internet – pre 38 godina, 15. marta 1985. godine, prvi .com domen je registrovan.

Taj događaj se smatra jednom od najznačajnijih prekretnica u istoriji interneta, jer je zauvek promenio način poslovanja online.

Kompanija Symbolics iz Masačusetsa bila je prva koja je iskoristila ovu novu tehnologiju i zvanično registrovala svoj .com domen pod nazivom Symbolics.com.

Ta adresa na internetu postala je simbol internet poslovanja i uspostavila standard za onlajn prisustvo kompanija.

Registracija prvog .com domena otvorila je vrata novoj eri interneta, gde su kompanije počele da prepoznaju važnost online prisustva i prodaje.

Danas, gotovo četiri decenije kasnije, internet industrija je neizmerno porasla i postala je jedna od najznačajnijih industrija u svetu.

 

Foto: pixabay

Prvi .com domen je bio događaj koji je omogućio razvoj brojnih novih tehnologija i usluga na internetu, a danas svedočimo stvaranju novih tehnologija kao što su blockchain, veštačka inteligencija… Bez registracije prvog .com domena, internet revolucija ne bi bila moguća.

Današnji dan treba slaviti kao važan jubilej koji je obeležio početak nove ere internet poslovanja.

Registracija prvog .com domena je promenila svet onako kako ga danas poznajemo i zato će zauvek biti upisan u istoriju interneta kao jedan od najvećih preokreta u istoriji tehnologije.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.