Apsolutno omiljena letnja poslastica svakako jeste sladoled. Razlog je jednostavan – ukusan je, hladan i osvežavajući. Ipak, većina kupovnih sladoleda ima dosta aditiva, većina se pravi sa mlekom, pa samim tim ima i više kalorija nego što biste želeli
Predlažemo da napravite domaći sladoled od šumskog voća.
Sastojci:
500 g smrznutog šumskog voća
2 čaše jogurta
100 g šećera u prahu
sok od limuna
Piprema:
Smrznuto šumsko voće dobro izblendirajte, da dobijete kašu.Prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promešajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu. Potom stavite u zamrzivač, da odstoji minimum dva sata vremena, a ukoliko želite da se u potpunosti stegne, najbolje bi bilo da stoji 5-6 sati. Nakon toga poslužite uz komadiće svežeg voća, mleveni keks ili čokoladni preliv.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.