Kako biste napravili svoj domaći kvasac donosimo vam savršen recept.
Prvi dan umešajte 20 gr brašna i 20 ml vode da dobijete homogenu smesu.
Drugi dan umešajte još 20 grama brašna i 20 ml vode te još dva puta tokom dana dobro promešajte smesu.
Treći dan dodajte još 30 grama brašna i 30 ml vode, te tokom dana promešajte još dva do tri puta.
Četvrti dan sklonite polovinu smese, te ponovite postupak od trećeg dana.
To isto uradite i peti i šesti dan.
Sedmog dana vaš kvasac je gotov i spreman za upotrebu .
Pročitajte još:
Lagana jogurt torta
Vikend nam se bliži, pa u susret njemu razmislite da sebe i svoje najbliže počastite upravo ovom divnom poslasticom. Uživajte u harmoniji ukusa i mirisa! Za biskvit: 3 jajeta 3 kašike šećera 3 kašike hladne vode 1/4 kašikice praška za pecivo 3 kašike brašna Krem: 200 ml slatke pavlake 200 ml jogurta 2 kesice želatine […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.