Ide uz sve, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
2 konzerve leblebija
1 čen belog luka
pola limuna
oko 300 g tahinija
morska so
maslinovo ulje
Priprema:
Ocedite leblebije, ali sačuvajte tečnost iz konzerve. Nakon toga, izblendajte leblebije i sipajte sok od isceđenog limuna (sok od pola limuna). Dodajte rendani beli luk, tahini i prstohvat soli.
Potom, prethodnoj smesi dodajte malo vode od leblebija (50 ml), pa opet sve izblendajte dok ne dobijete kremastu strukturu.
Gotov humus prelijte maslinovim ulje.
Pročitajte još:
Obarite jaja koristeći ovu metodu
Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.Dva su načina kuvanja […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.