Domaći baunti – kolač sa kokosom pred kojim će najčvršći karakter posustati

Kada svojim rukama napravite ovu lepotu od kolača, više nikada nećete pojesti kupovni.

Jedan od omiljenih slatkiša sada možete napraviti kod kuće za tren oka. Kada se vama i vašim ukućanima prijede nešto slato, ili vam se najave nenadani gosti, ovaj kolačić je pravi spas.

Nema uključivanja ni rerne, ni miksera, nema mnogo sastojaka, a proces pripreme je veoma jednostavan i lagan.

Čokolada i kokos su proverena kombinacija, svi će biti oduševljeni, a deca naročito.

Jedena mu je mana što nestaje iz tanjirića brzinom svetlosti.

Sastojci:

200 g kokosa
100 g mleka u prahu
100 g šećera u prahu
100 ml slatke nemućene pavlake
200 g zasladjenog kondenzovanog mleka
300 g kvalitetne mlečne čokolade

Priprema: 

Promešajte sve suve sastojke pa u činiju sipajte nemućenu slatku pavlaku, a potom i zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu možete umesiti ručno, da se sve lepo poveže i sjedini pa ostavite u frižideru bar nekih sat vremena kako bi se stegla i bila pogodna za pravljenje oblika po želji.

Oblikovane čokoladice opet vratite dodatno u frižider na neko vreme jer ćete ih lakše i lepše prelivati čokoladom.

Nakon toga, istopite 300 grama kvalitetnije mlečne čokolade ili kombinaciju mlečne i „noissete“ kojom ćete prekriti čokoladice.

U istopljenu i prohlađenu čokoladu dodati jednu do dve kašike ulja, promešati i uz pomoć viljuške zaroniti čokoladice. Lupkanjem viljuške o ivicu činije otresite višak čokolade, pa ih ređajte na neki poslužavnik koji ste obložili pek papirom. Vratite ih na pola sata u frižider kako bi se lepo stegle.

Bon appetit!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: