Domaće kiflice sa sirom kao iz bakine kuhinje: Mekano testo i ukus koji se ne zaboravlja

Obradujte ukućane fantastičnim pecivom

Svi znamo onaj čuveni miris domaćih kifica ipriznaćemo da nijedne kiflice iz pekare neće imati ukus domaće kuhinje. Sada i vi možete napraviti ukusne kiflice sa sirom, bez ikakvih poteškoća, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci za kiflice sa sirom:
500 g brašna
4 jajeta
40 g svežeg kvasca
1 šolja mleka mleka
pola šolje ulja
kašičica šećera
kašičica soli
250 g domaćeg ili sitnog sira
susam za posipanje, po želji
Priprema kiflica sa sirom:
Mleko zagrejte na srednjoj vatri, pa ga sklonite sa ringle.

Dodajte malo vode, kvasac, šećer i malo brašna, pa umutite sastojke i ostavite da odstoji dovoljno da se kvasac aktivira.

Zatim u činiju sipajte brašno, pa dodajte kvasac, malo ulja, dva žumanceta i jedno celo jaje. Sve pomešajte i usput dosolite.

Kada ste napravili testo, prekrijte ga krpom i stavite da stoji pola sata, dok se ne udvostruči.

Sir sipajte u činiju sa belancetom i pomešajte. Po potrebi sipajte malo soli.

Testo podelite na tri loptice, pa svaku od njih razvaljajte oklagijom, isecite na osam delova, filujte sirom i uvijajte kiflice.

Kada ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje, ostavite malo da odstoje, pa premažite žumancetom i pospite susam.

Uključite ih da se peku na 200 stepeni 15-ak minuta, tačnije, dok ne porumene.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.