Na pragu jeseni i sezone spremanja zimnice, dolazi i dilema u skoro svakom domaćinstvu: da li praviti domaću po proverenom receptu ili kupiti gotov proizvod?
Nekada nije bilo dileme. Kako dođe septembar, domaćinstva zamirišu na pečenu papriku, kuvani paradajz i pekmez od šljiva. Kako kažu iskusne domaćice, za dobru zimnicu potrebno je vreme, a pre svega veština.
Ponuda na pijacama je bogata, cene pristupačne, a redovi sve manji, žale se prodavci. Da li zbog nedostatka vremena ili veštine, sve veći broj domaćica kupuje gotovu zimnicu?
Kilogram kornišona na novosadskim pijacama platićete od 80 do 200 dinara po kilogramu, a za 700 grama gotovog proizvoda u marketima izdvojićete u proseku 230 dinara.
Da je domaće ukusnije, saglasni su svi, a koja opcija je isplativija, procenite sami.
Pročitajte još:
Šest neočekivanih zamena za šećer u jelima - Banane u kolačima, so u lubenici
Upotrebu belog šećera u ishrani treba svesti na najmanju moguću meru, slažu se nutricionisti. Ako vam je ipak, potrebno, da zasladite kolač ili jelo, postoje prirodniji i zdraviji načini od šećera. Med – Bogat vitaminima, mineralima, prirodnim šećerima, amino kiselinama, med je pravi izbor za prelive za salate. Kako bi se lepo izmešao, dodajte ga u […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.