Dom zdravlja Plandište pokrenuo projekat „Prva mamografija“

PLANDIŠTE – Dom zdravlja 1.Oktobar Plandište, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, pokrenuli su još jedan važan projekat pod nazivom „Prva mamografija“, koji se tiče unapređenja primarne zdravstvene zaštite. Na osnovu protokola o saradnji, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ustupio je Domu zdravlja pokretni mamograf, koji se koristi radi prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa pokrajinskim organima vlasti i pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo uspeli smo da obezbedimo za Dom zdravlja u Plandištu pokretni mamograf koji će biti od velikog značaja za prevenciju i detaljne preglede pacijenata. Ovaj aparat će Opštini Plandište i Domu zdravlja biti ustupljen početkom septembra meseca i već od 5. septembra mogu da se zakazuju prvi termini za pregled. Svi pacijenti koji budu želeli da odrade preventivni pregled, svoj termin mogu zakazati u u prostorijama Mesnih kancelarija, u Domu zdravlja ili kod svog izabranog lekara. Skrining preglede obavljaće stručni tim sastavljen od lekara specijalista i svakog dana mogu se zakazati maksimalno 20 pregleda, kako bi se pregled obavio što kvalitetnije“, istakao je dr Nebojša Drljević, direktor Doma zdravlja u Plandištu.

Dr Drljević još dodaje da je ovo još jedna u nizu aktivnosti koja je ponuđena građanima naše opštine, kako bi se poboljšala kompletna zdravstvena slika i ponudili veće mogućnosti u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti. Pregledi će se obavljati dokle god postoji potreba i zainteresovanost građana i zato bi pozvao sve zainteresovane da se prijave kako bi imali kompletnu preglednost o broju pacijenata i zakazanim terminima, pre samog početka rada lekara specijalista.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.