Dom zdravlja Kovin, zbog teške epidemijske situacije u južnom Banatu, apeluje na građane da se vakcinišu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVIN – Dom zdravlja Kovin uputio je danas građanima apel da se vakcinišu, zbog teške epidemijske situacije u južnom Banatu.

“Dragi naši sugrađani,

pozivam vas i apelujem da se vakcinišete i time zaštitite svoje zdravlje, zdravlje svojih kolega, svoje porodice i ljudi koje svakodnevno srećete.

Vakcina je civilizacijska tekovina do koje se došlo naučnim radom s ciljem da se zaštiti stanovništvo od zaraznih bolesti.

Bitku sa bolešću Covid – 19 možemo dobiti samo i isključivo podizanjem imuniteta pri čemu je najdelotvorniji način imunizacija stanovništva.

Apelujem na sve sugrađane da dođu na vakcinalni punkt Doma zdravlja Kovin, i ako to do sada nisu učinili, prime prvu i drugu dozu vakcine protiv Covida – 19. Primena treće doze vakcine, u okviru preporučene imunizacije građana primenjuje se kod osoba kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci.

Vakcinacijom se, pored primene ostalih mera koje su propisali nadležni organi, stvaraju uslovi da se zaštitimo od pandemije i stvorimo povoljnu životnu klimu u kojoj nesmetano možemo da živimo i radimo.

Zdravlje, znanje i sloboda su najveće vrednosti koje ima čovečanstvo. Pozivam vas da sačuvamo i unapredimo te vrednosti i slobodno stvaramo nova dostignuća.
Budite zdravi i brinite o zdravlju svih!”, piše u apelu Doma zdravlja Kovin.

Tagovi:

Pročitajte još: