logo transparend vojvodina uzivo

Dolovo: Igor Ivković održao master klas učenicima izdvojenog odeljenja Muzičke škole

DOLOVO – Nastavnik harmonike Igor Ivković iz Dolova održao je 13. juna u Domu kulture Dolovo master klas mladim harmonikašima, učenicima izdvojenog odeljenja u Dolovu, Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo, koji nastavu harmonike pohađaju kod prof. Mihajla Krstića.

Ivković Igor je rodom iz Dolova, laureat međunarodnih takmičenja, aranžer i nastavnik u dečjoj umetničkoj školi u gradu Aniva, Sahalinska oblast. Rođen je u Republici Srbiji, u gradu Pančevu, a muzikom je počeo da se bavi sa 6 godina kod privatnih nastavnika. Sa 10 godina upisao je Muzičku školu ,,Jovan Bandur“ Pančevo u klasi nastavnice Ramone Dimitrijević Balać. Tokom srednjoškolskog obrazovanja, sa 14 godina nastavlja da pohađa harmoniku u klasi profesora Bojana Nikolića.

 

Igor Ivković na master klasu u Dolovu (Foto: Dom kulture Dolovo)

 

Nakon srednje škole, upisao je Luganski institut za umetnost i kulturu nazvan po Tarasu Ševčenku, a 2014. prelazi u Belgorodski državni institut za umetnost i kulturu u klasi kompozitora, počasnog umetnika Udmurtske Autonomne Sovjetske Socijalističke Republike Viktora Efimoviča Novikova.

Tokom 2019. godine završio je magistarske studije na Belgorodskom državnom institutu za umetnost i kulturu u klasi Viktora Novikova.
Od 2019. godine radi u dečjoj umetničkoj školi Aniva kao profesor harmonike. Aktivno se bavi koncertnim stvaralaštvom, a 2023. godine je proglašen za najboljeg profesora dečje umetničke škole u Sahalinskoj oblasti.

 

Igor Ivković na master klasu u Dolovu (Foto: Dom kulture Dolovo)

 

Tokom studija i za vreme stvaralaštva, radio je sa mnogim poznatim izvođačima, dirigentima i kompozitorima kao što su Viktor Novikov, Aleksandar Skljarov, Vičeslav Semjonov, Viktor Romanjko, Marija Vlasova, Artjom Njižnik, Fridrih Lips, Roman Bažilin, Leituš Arkadij, Valjerij Gergiev, Vladimir Spivakov, Viktor Akulovič, Tigran Ahnazarian, Frank Angeđis, Renco Rudžieri, Aleksandar Sirotkin, Andrej Bitiutskih, Tatjana Marks, Gorka Hermosa i mnogi drugi.

Sa koncertima je nastupao u Srbiji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Italiji, Ukrajini, Belorusiji, Letoniji, Italiji.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.