Đoković na daljoj pauzi: Novak se zvanično povukao iz Majamija

Srpski teniser presekao je zbog ograničenja koja su na snazi na američkom kontinentu

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković neće se takmičiti u Majamiju što znači da automatski neće moći da se bori za sedmi trofej na Floridi, a za sve su kriva pravila koja mu brane da se bez vakcine protiv koronavirusa nađe na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

To može da predstavlja problem kada je u pitanju borba za prvo mesto, koje će mu sada biti dodatno ugroženo, ako znamo da Karlitos Alkaraz neumoljivo grabi i ka titulu na Indijan Velsu. Ukoliko Španac dođe do trofeja, imaće 7.420 bodova i već će preskočiti našeg Novaka, koji nije mogao da igra ni na prethodnom turniru iz identičnih razloga.

U Americi i dalje vlada pravilo da nevakcinisane osobe ne mogu da uđu u zemlju, a očekuje se da ono bude van snage od maja meseca, tako da US Open ne bi smeo da bude doveden u pitanje kada je u pitanju najbolji srpski teniser.

Već je unapred bilo poznato da Novak Đoković neće moći da igra na Indijan Velsu iz istih razloga, ali i pored agitovanja federalnih vlasti na Floridi i njihovih senatora, nije došlo do promene odluke za turnir u Majamiju.

To faktički znači da je prvi sledeći turnir na kojem će Đoković igrati onaj u Monte Karlu, koji je na programu od 9. aprila. Naravno, i dalje postoji mogućnost da se Novak prijavi i “zagreje” za pomenuti Masters u Eštorilu ili Marakešu nedelju dana ranije, ali to sada deluje kao nerealno.

Videćemo kakvi će biti naredni koraci našeg najboljeg tenisera, a nema sumnje da će o svemu Novak blagovremeno obavestiti javnost

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: