Đoković je šampion Torina! Novak se osvetio Sineru

Bravo, Nole!

Srpski teniserNovak Đoković je uspeo, osvojio je završni Masters u Torinu, gde je u velikom finalu bio bolji od Janika Sinera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i to za samo malo više od sat i po tenisa u ovom italijanskom gradu.

Reklo bi se, servirao je Novak hladnu osvetu. Više nego hladnu. Porazio ga je Siner u grupnoj fazi, naneo mu je poraz koji ga je mogao koštati mnogo, koji ga je mogao ostaviti bez polufinala, što Đoković nije zaboravio.

Ipak, Siner je tada čini se napravio i “grešku”, pošto je svojom pobedom protiv Runea obezbedio Novaku prolaz, čime je sebi učinio i “medveđu uslugu”, jer je Đoković bio željan osvete i želeo je da pokaže da je kraj tek onda kada on to kaže.

Motivisan je bio Novak, videlo se to već od samog starta meča, pogotovo na njegove servis gemove. Kao da je birao, Đokovića je služio savršeno sevis na ovom meču. Uzimao je poen za poenom, o čemu svedoči i činjenica da je u prvom setu imao tek izgubljena dva poena na svoj servis!

Izuzev toga, Siner se dosta mučio na svakom od svojih, dok je samo jedan brejk bio dovoljan, onaj u četvrtom da osvoji prvi set naš teniser.

Drugi set je Novak počeo još bolje, a Janik Siner je bio dosta uplašen, video je da iako igra svoj najbolji tenis u karijeri, da to nije baš dovoljno da se savlada najbolji ikad u ovom sportu.

To je samo rezultiralo novim brejkom za Novaka, onim odmah na početku seta, čime je stekao i dobar kapital pred nastavak seta, gde je samo morao da štiti svoj servis. Isti onaj servis koji ga je služio tokom čitavog meča.

Međutim, zakazao je i taj servis malo, ali samo malo. Imao je Siner po prvi put brejk lopte, imao je dve brejk lopte u šestom gemu, kada je i Novaku sve posustalo. Ali, Đoković se nekako vratio, sačuvao je prednost i mogao je mirno ući u nastavak.

Drugi deo drugog seta je bio poprilično dinamičan, dosta gemova je ulazilo u đus, jedan je trajao čak i 16 minuta… Borba se rasplamsala, ali, nijedani od njih nije koristio brejk prilike, što je išlo na ruku Đokovića.

Ko bi rekao, baš je taj brejk, novi brejk u meču bio dovoljan Đokoviću. Siner je popustio, napravio je duplu servis grešku, njegovu prvu i to u kobnom momentu.

Novak Đoković – Janik Siner 2:0 (6:3, 6:3,)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.